снимка: news.varna, архив

Проблемът с боклука във Варна е овладян, твърдят от Общината

Над 117 000 лв. са наложените глоби на сметопочистващата фирма във Варна през последните седмици заради проблемите със сметопочистването, съобщи Тодор Колев, директор на дирекция „Екология и опазване на околната среда“ към Община Варна. Той допълни, че проблемите са овладяни, а фирмата работи на 3-сменен режим.

Решен е техническият проблем с повредените машини, вчера пристигнаха 7 нови преси, изпратен са допълнителни екипи, поетапно ще бъдат подменени и кошчетата за отпадъци, заяви Лилия Христова, представител фирмата по почистване ЗМБГ. Тя допълни, че на територията на града работят 23 машини.

Нека не се спекулира с темата, да, имахме проблеми, но ги отстраняваме, а от утре започва миенето на основните улици, булеварди и пешеходни зони на територията на целия град, заяви Тодор Иванов, зам.-кмет на Община Варна.

До края на октомври новите контейнери за битови отпадъци ще бъдат разставени в целия град. От фирма ЗМБГ призоваха гражданите да се съобразяват с графиците за извозване на едрогабаритни отпадъци, което става два пъти седмично.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com