снимка: Районна прокуратура – Добрич

Проблем за разтоварването на заседналия кораб край Камен бряг

Търсят се варианти за разтоварване на заседналия товарен кораб край Камен бряг. Заради скалистия район е невъзможно повече от един плавателен съд да се приближи до мястото на инцидента.

Тези дълбочини не се използват за корабоплаване и не може баржа и кран да се съберат, за да бъде изваден заклещения кораб. Отхвърлен е вариантът част от торовете да бъдат разтоварени в морето. Това каза изпълнителният директор на „Морска администрация“ кап. Живко Петров, цитиран от Радио Варна.

Фирмата, която се занимава с аварийно-спасителни дейности, е предложила корабът да бъде разтоварен в морето. Заради защитената зона обаче МОСВ не е съгласно, Морска администрация също е отхвърлила този вариант .

Надеждите на специалистите са корабът да бъде облекчен с поне 1000-15000 тона, за да бъде освободен от скалите. Около 550 – 600 кубика вода има в баластните танкове, обясниха от Морска администрация.

Ако времето тръгне да се влошава, операцията може да стане тотално невъзможна и корабът да се разбие в скалите, каза още кап. Петров и увери, че опасност от замърсяване с нефтопродукти няма. 

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com