храна
снимка: darik

През 2021 г. 300 хил. ще получат храни от първа необходимост

На работно съвещание на правителството премиерът Бойко Борисов каза, че над 3 000 души ще могат да се хранят в обществените трапезарии в страната, а около 300 000 ще получат пакети с храни от първа необходимост. 50 000 възрастни и хора с ниски доходи ще получават топъл обяд.

Освен това през 2021 г. семействата със записани в I и в VIII клас деца ще могат да получат по 300 лв. помощ. А за онези с деца до 14 г., които участ от разстояние са отделени 73 млн. лв.

Мярката за запазване на заетостта 60/40 продължава да действа, за което са предвидени 600 млн. лв. С 40 млн. лв. до края на март продължава и мярката 80/20 за секторите „Туризъм“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Транспорт“. До 31 март работниците от затворените бизнеси ще могат да получават компенсации в размер на 75% от осигурителния си доход.

„Работим по мерките за запазването на заетостта, най-вече сме се фокусирали върху мярката „Запази ме“ за затворените бизнеси. От 1 януари увеличаваме изплащането на обезщетението и то ще бъде 75 % от брутното трудово възнаграждение“, заявила министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Министърът на икономика Лъчезар Борисов заявил, че вече 2538 фирми са подали заявления за участие в програмата, по която министерството работи заедно с НАП, за подкрепа на бизнеса в борбата с пандемията.

Прочетете също

Поискаха ареста на премиера на Израел и лидерите на „Хамас“

Главният прокурор на Международния наказателен съд Карим Хан заяви днес, че иска да бъдат арестувани …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com