Премиерът във Варна: Държавата засилва присъствието си в бежанските центрове

От утре в Центъра за съдействие на украински бежанци във Варна ще заработят 30 души от МВР, които ще работят по 10 на смяна. Това обяви премиерът Кирил Петков при посещение в структурата, която се помещава в Двореца на културата и спорта.

Над 5 хиляди са минали през варненския бежански център, където се трудят само доброволци. Структурата бе дадена за пример от министър-председателя, който изрази задоволство от  пълните складове с дарения, за което той изказа благодарност на дарителите.

Страната ни е в пълна готовност за мащабно поемане на бежанци от Украйна. България е една от първите държави, които издават документи за временна закрила, изтъкна премиерът.

„Имахме конструктивен диалог с Руската федерация, но сега имаме една вражеска страна, която атакува друга славянска държава. От тук нататък в ЕС и НАТО трябва да имаме координирана стратегия на базата на новата опасност“, коментира Петков.

По думите му няма как в този момент да изпращаме милиони евро към Русия за ремонт на нашите самолети МиГ-29. Трябва да се видят всички други възможности за ремонта на изтребителите, смята премиерът. Според него най-важни са пилотите, които не трябва да губят летателна способност.

Във връзка с утрешната си среща в София с европейския главен прокурор, Кирил Петков заяви: „Кьовеши идва лично, защото знае, че България има шанс да се изчисти от корупцията“.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com