снимка: pixabay.com

Правителството търси вариант за пътните фирми

Ще бъде предложен вариант за решение на казуса с пътноподдържащите фирми. Това ще стане като се раздели предметът на договора на две части – за неотложните дейности – зимното поддържане и запазването на живота и здравето на хората по пътищата

Другата част от договорите, според които са предвидени планови ремонти, ще бъдат прекратени. Работата на работната група по тази тема, излъчена от Министерски съвет, ще свърши утре.

Договорите са изчерпали отдавна предмета си, защото той е ограничен със стойност. Тезата на пътноподдържащите дружества обаче е, че предметът на договора не е ограничен със стойности и тези договори трябва да продължат да действат до срока, в който е уговорен в тях – той е 5-годишен за всеки от договорите.

И в двата случая неизправна страна не е Агенция „Пътна инфраструктурата“ /АПИ/, защото, ако договорите са изчерпали предмета си, това трябва да стане със споразумение между страните и по линия на водене на чужда работа без пълномощие. Ако пък е вярна тезата на пътноподдържащите дружества, че договорите не са изчерпили предмета си, то трябва да продължат да изпълняват задълженията си по тях. Съгласно уговорено в договорите не могат да очакват плащания до 31 декември повече, защото плащанията са уговорени в рамките на бюджета на АПИ за този тип дейности. А той е изчерпан към края на март.
 

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com