снимка: МВР

Пожарникарите в страната с над 700 проверки по Коледа

Повече от 700 обекта провериха пожарникарите в страната покрай Коледните празници. За периода 22-26 декември пожарникарите са извършили проверки в лечебни заведения, домове за настаняване, хосписи и други, отчитат от МВР.


Акцентите при проверките са били основно свързани със създадената организация за осигуряване на пожарната безопасност и на условия за евакуация и пожарогасене, състоянието на отоплителните уреди и съоръжения, електрическите и вентилационните инсталации, състоянието на системите за гасене и известяване при пожар. Проведени са били инструктажи за действията, които следва да бъдат предприети при евентуално възникване на инцидент.
При проверките на територията на страната са констатирани 133 нарушения, за отстраняването на които са връчени 45 разпоредителни документа.


От Главна дирекция„Пожарна безопасност и защита на населението“ напомнят за повишения риск от пожари в дома, предпоставки за които са използването на различни видове коледни украси, бенгалски огън, пиротехнически изделия, работещи и оставени без надзор кухненски, отоплителни и други електрически уреди.

Не използвайте свещи и бенгалски огън за украса на коледните дръвчета, а светещите коледни лампички и друга украса не трябва да остават включени без надзор, съветват специалистите.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com