Повечето хора харесват избори 2 в 1

78% от интервюираните в проучване на „Екзакта рисърч груп“ подкрепят изборите да са 2 в 1.

Националното представително изследване е проведено в периода от 11 до 18 април чрез пряко интервю „лице в лице” сред 1020 пълнолетни българи в 70 населени места на страната. Изследването е финансирано със собствени средства на „Екзакта“ .

Според проучването разочарованието на българите от политическите събития през последните месеци се оказва определящо за начина, по който сега те гледат на политическата ситуация у нас. 91% от интервюираните споделят мнението, че повечето българи „са отвратени“ от политическите събития у нас напоследък.

Две трети от участвалите в изследването очакват активността на предстоящите избори да е по-ниска от тази на последните парламентарни избори от април 2023 г., когато тя беше около 41%. 20% пък допускат, че сега активността може да е по-висока, като така мислят по-често жители на малките градове и хора на средна възраст.

Към 18 април, 38% от българите вярват, че е възможно след изборите на 9 юни ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да си партнират под някаква форма. Според 26% подобно партньорство е невъзможно, а 37% не знаят какво да очакват от тези две коалиции след вота.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com