съд
снимка: pixabay.com

Потвърдиха присъдите на съпрузи наркодилъри

Варненският апелативен съд потвърди произнесените от Окръжния съд условни присъди спрямо съпрузи, предадени на съд за наркоразпространение и за държане на цигари без бандерол.

Филип Ф. и Пенка Ф. бяха  признати за виновни, че в съучастие на 10 март миналата година държали с цел разпространение над 6 грама марихуана, близо 6 грама амфетамин и 3 грама метамфетамин. Общата им стойност надхвърля 288 лева. Вината на съпрузите е призната и по второ обвинение – за държане на акцизни стоки без бандерол – различни видове цигари на стойност над 987 лв.

Подсъдимият мъж се снабдявал с наркотични вещества, които след разпределяне на дози били продавани от семейния дом. С дейността се занимавал основно съпругът, докато жената го правела в негово отсъствие, но със съгласието му. Клиентите се обаждали предварително по телефона, след което идвали в къщата и купували пакетче с марихуана или амфетамини.  Чрез оперативна информация и използване на специални разузнавателни средства, дейността станала известна на МВР.

Наказанието на Филип Ф. е в размер на 2 години лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 4 години и глоба – 5 000 лв. Наложеното на Пенка Ф. лишаване от свобода е отложено с 3 години. Според апелативните магистрати присъдата на Окръжния съд е правилна, законосъобразна и справедлива.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com