пари

Потвърдено: 75% компенсация за затворените бизнеси

Засегнати от второто „затваряне“ ще получат по 75% от заплатите си за януари. Това става със заповед на социалния министър. Така всички работници могат да получат компенсация от държавата заради това, че са в неплатен отпуск.

До 31 януари пари ще се дават работещите в барове, механи, винарни, бирарии, кафенета, езикови и образователни центрове, други обучителни центрове и школи, професионални колежи, както и наетите в туристически фирми.

Също до края на другия месец компенсации могат да получат и работещите във всички търговски обекти в МОЛ-овете, с изключение на магазини за хранителни стоки, дрогериите, оптиките и зоомагазините, тъй като те работят

Пари има за служители в игрални зали и казина, както и във фризьорски и козметични салони.

За компенсации до 31 януари 2021 г. може да кандидатства и персоналът на кина, дискотеки, пиано и нощни барове, нощни клубове и други нощни заведения за развлечения на закрито. Право имат още заетите в икономическите дейности, свързани с концерти, създаване и представяне на представления на живо като оперни, оперетни, циркови и други сценични произведения, режисьори, продуцентите, сценографи, дизайнери на костюми и осветление, технически специалисти, както и в сектори, свързани с всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер и работещите в солариуми, сауни, салони за отслабване и масаж.

Персоналът на частните детски градини и ясли, както и на музеите може да получи компенсации за периода само до 3 януари 2021 г. След тази дата те ще възобновят дейността си.

Прочетете също

Поискаха ареста на премиера на Израел и лидерите на „Хамас“

Главният прокурор на Международния наказателен съд Карим Хан заяви днес, че иска да бъдат арестувани …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com