Варненски драматичен театър
снимка: Варненски драматичен театър

Какво подготвя Варненският драматичен театър за 100-годишния си юбилей

За 100-тния си рожден ден на 12 март екипът на Варненския драматичен театър подготвя юбилейно представление с режисьор Боян Иванов. Поводът за поканата към него е култовата му постановка „Часът, в който не знаехме нищо един за друг“ от 2005 г., която дълго време шества на варненска сцена.

Номинирана за наградата на Съюза на артистите в България в категория режисура, постановката „Часът, в който не знаехме нищо един за друг“ заразява с пристрастието си към скеча като театрална форма във великолепно случилата се среща между текст, режисьор, сценограф, хореограф и актьори, която превръща художественото намерение в убедителен, жив и цялостен театрален разказ.

Към новото режисьорско предизвикателство Боян Иванов подхожда със същите оригинални естетически инструменти и същия постановъчен екип – сценограф е Елица Георгиева, а хореограф – Татяна Соколова, с активното съучастие на целия актьорски състав на Варненския драматичен театър.

Боян Иванов е поставял в престижни театри в България, Германия, Украйна, Македония и други страни. Една от най-награждаванитему постановки е „Мълчаливи предания“ на Държавния куклен театър във Варна, удостоена с няколко отличия на XVI Международен куклен фестивал „Златният делфин“ 2014.

Постановките му се отличават с модерна визия и остра съвременна рефлексия на героите, ярък театрален рисунък, чрез който се изтласкват на преден план актуални социални проблеми на времето ни.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com