Covid-19
снимка: pixabay.com

Полша отменя мерките

Полша отменя всички противоепидемични ограничения с изключение на задължението за носене на маски на обществени места. След като се консултирахме със здравни специалисти и наблюдавахме какво се прави в нашата страна и в съседните държави, виждаме, че можем да отменим голяма част от ограниченията. Днес отменяме повечето от ограниченията. Задължително ще бъде само носенето на маски на обществени места, каза полският министър-председател Матеуш Моравецки.

По данни на Министерството на здравеопазването от началото на пандемията броят на смъртните случаи в Полша е надхвърлил 10 000., а 5,6 млн. души са диагностицирани с болестта.

Полският министър на здравеопазването Адам Недзелски обясни, че ограниченията са отменени, тъй като значителното увеличение на случаите на коронавирус не е довело до увеличаване на броя на хоспитализациите, както се предполагаше в негативния сценарий.

Освен това той заяви, че 65,6% от възрастните в Полша са ваксинирани срещу коронавирус, което също е повлияло на решението на правителството.

Прочетете също

GKPP

България и Румъния сами си правят Шенген

Румънски икономист предлага създаване на мини-Шенгенско пространство между Румъния и България, съобщава БТА. Според Раду …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com