Политиците в България също срещу Путин

Осъждам решението на руския президент да признае Донецк и Луганск за независими републики. Продължаваме да подкрепяме териориалната цялост на Украйна, с нейните международно признати граници. Това написа българският премиер Кирил Петков в профила си в Twitter като коментар на изявлението на Владимир Путин, който снощи призна независимостта на Луганск и Донецк.

Признаването на Луганската и Донецката сепаратистки републики е грубо нарушение на международното право и подкопава европейската сигурност. Това написа в личния си профил в Twitter министърът на външните работи Теодора Генчовска.

Признаването на самообявилите се сепаратистки области Донецк и Луганск е грубо нарушение на териториалната цялост на Украйна. Този акт е нарушение на международния правов ред и международната общност не може да остане безучастна. За съжаление, този акт може да бъде повод за нов военен конфликт, написа Бойко Борисов в профила си във Facebook.

България трябва да се присъедини незабавно и категорично към реакцията на съюзниците ни от ЕС. Сега Европа трябва да говори в един глас, допълва лидерът на ГЕРБ.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com