Поискаха оставката на здравния министър

Собствениците на заведения, обединени в няколко браншови организации поискаха остваката на здравния министър проф. Костадин Ангелов, като редом с това свалиха доверието си от него. В позиция, публикувана снощи, те изразяват възмущението си от това, че няма яснота кога брашнът ще заработи, а в същото време МОЛ-ове и фитнеси отварят.

От бранша публично питат здравния министър:
1. Защо, при положение че сте уплашени от новия щам на вируса и очаквате ръст на заболелите, разхлабвате мерки? Не трябва ли да ги затегнете? За всички!!!
2. Защо не се случи очакваният ръст на заболели след коледните и новогодишни празници?
3. Защо един ресторант извън хотел е по-опасен от ресторант вътре в него?
4. Какви са доказателствата, че заведенията са по-опасни, в сравнение с всички останали сектори, които никога не са спирали работа?
5. Защо сектори, които бяха затворени по едно и също време с ресторантите, сега се отварят, а заведенията остават затворени? Това автоматично означава само две неща – или Вие сте допуснал грешка по-рано, като не сте ги затворили стъпаловидно и сте нанесли огромни финансови щети, или потвърждавате нашата позиция, че действате емоционално и неморално!!!
6. Кое Ви дава право да взимате решения, касаещи над 400 000 души, заети пряко и косвено в нашия бранш, да обричате на фалит бизнеси, градени с години, и да карате хиляди семейства и техните деца да гладуват и мизерстват?!
7. Ако случаите на Ковид-19 се увеличат, след като разхлабвате мерки, ще признаете ли, че сте сгрешили и хора са загубили живота си, заради това Ваше действие? И ще затворите ли ВСИЧКО тогава?

От бранша поставят и ултиматум, че ако Ангелов не им отговори задоволително и с факти, то това ще означава, че той не следва правилата и клетвата, която е положили като политик, министър, лекар и, не на последно място – на човек пред самия себе си.

Властта, с която в момента сте облечен, видно Ви е главозамаяла и Вие превърнахте създалата се конфликтна ситуация между Вас и нашия бранш в конфликт на личностна основа.

Недопустимо за един министър е да издава заповеди, които противоречат на Конституцията на Република България, пишат от бранша.

Организациите дори уточняват, че свалят доврието си от Ангелов не само като министър на здравеопазването, а като към човек и като лекар, „защото сме убедени, че нито един от нас не иска да попада във Вашите ръце и кабинет“. От бранша искат и извинение за нанесените „невъобразими щети“.

Прочетете също

Поискаха ареста на премиера на Израел и лидерите на „Хамас“

Главният прокурор на Международния наказателен съд Карим Хан заяви днес, че иска да бъдат арестувани …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com