патронажна грижа във Варна

Подпомагат с патронажна грижа 1000 варненци

Община Варна осигури за 1000 души допълнителна патронажна грижа, с цел ограничаване на разпространението на коронавируса.

От юни до края на миналата година потребителите са потърсили и получили подкрепа за закупуване със собствени средства и доставяне по домовете на храна, продукти от първа необходимост, лекарства, както и за заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги със собствени средства.

Услугата се реализира в резултат на проект, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Целта му е подпомагане на лицата, които са застрашени в най-голяма степен от COVID-19.

Дейностите по проекта продължават до края на април. От тях могат да се възползват възрастните хора над 65 години с ограничения или невъзможност за самообслужване, хората с увреждания и техните семейства, лицата поставени под карантина от здравните власти и членовете на техните семейства, както и самотните родители на деца до 12 години, които са в невъзможност да оставят децата си сами.

Услугите се предоставят само през работните дни.  

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com