Covid-19 болница
pixabay.com

Почти половината българи няма да се ваксинират

Близо 45 процента от българите нито са се ваксинирали, нито възнамеряват да го направят. Сред тях личат най-вече млади и представители на „гетоизираните и маргинализираните общности“, сочи проучване на Галъп. то потвърждава официалната статистика, че около една пета от пълнолетните българи вече са напълно ваксинирани, друга една пета още не са, но казват, че ще го направят – немалка част от тях вероятно отлагат ваксинацията след прекарано заболяване.

21,5 на сто казват, че не са ваксинирани, но ще се ваксинират. Оказва се, че най-забележимият критерий в тази група е, че в нея са в по-голяма степен представени хора, които твърдят, че вече са боледували. Ако в цялата извадка над една трета от пълнолетните свидетелстват, че са изкарали болестта, то в групата на отговорите „не съм се ваксинирал/а, но ще го направя“ делът на прекаралите болестта е по-висок – около две пети.

Общият извод сочи, че близо 2.5 милиона са преминали през заболяването. А с безсимптомни случаи, това число може да се окаже и по-сериозно.

В изследването има и по около една десета отговори на хора, които не съумяват да изберат опция по отношение на ваксините или пък по отношение на боледуването.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com