krava

Почти милион за помощи в земеделието

Близо 1 млн. лева по две антикризисни мерки за подпомагане на преработвателни предприятия и животновъди за справяне с икономическите последствия от пандемията са изплатени от ДФ „Земеделие“.

Почти 820 хил. лева са разпределени между 15 консервни предприятия по схемата “Де минимис“. Парите са за компенсиране на част от разходите за транспорт, сортиране, почистване и съхранение на готова продукция от праскови, сливи, малини, домати, пипер и патладжан.

Помощта е част от антикризисните мерки, въведени тази година, като на финансиране имаха право всички предприятия, които завишат обема на изкупени плодове и зеленчуци от български производители – над 15% спрямо миналата година.

Още 179 хил. лева са разпределени на 62-ма фермери, като с това покри разходите им за реализиране на говеждото месо, което са произвели. Размерът на подпомагането е до 150 лв. на говедо.

Парите на останалите животновъди, кандидатствали по тази схема, ще бъдат приведени след приключване на административните проверки, съобщават от Фонда.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com