vlak

Почти 5000 закъснели влакове за 2021 г.

От началото годината 4710 влака са закъснели, съобщи министърът на транспорта Георги Тодоров. Освен това хигиената е занижена, а дори и новите електрически локомотиви нямат оборудвана система за безопасност.

„Сега можах да си направя пълна картинка на състоянието на холдинга, излязоха вече и одитните доклади в окончателния им вид. След като се запознах с тях, взех това решение да освободя изпълнителния директор и председателя на Съвета на директорите. Не смятам, че трябва да бездействам и да насърчавам не дотам доброто оперативно управление на холдинга“, каза министър Тодоров по БНТ.

Той добави, че пътниците очакват да пътуват безопасно, да пристигат навреме и да пътуват комфортно, но нито едно от тези три неща не са налице. Цените ще се повишат тогава, когато се предложи качествена нова услуга, обясни министърът.

На новото ръководство министърът ще постави задачата да помисли и да предложи график за движение на влаковете, който да снижи в голяма степен закъснението им. Според него трябва да има и много по-строга финансова дисциплина, за да може този финансов ресурс да се управлява по най-ефективния начин.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com