Карта на точките, на които ще бъдат проведени протести на Българска браншова камара "Пътища"

Пътищари ще блокират магистрала „Хемус” на входа и изхода на Варна

Участъкът от автомагистрала „Хемус” на вход/изхода на Варна е една от локациите, на които утре ще има протест на заети в пътния бранш.

Българска браншова камара „Пътища“ и Българска браншова асоциация „Пътна безопасност“ организират в сряда, 13 април, национален протест. Той ще започне в 9.00 часа, а към затваряне на движението ще се пристъпи в 11.00 часа. Очаква се блокадата да продължи 30 минути.

Блокирано ще бъде движението по площад „Народно събрание” в столицата и още 23 локации. Сред местата, където се планират блокади в сряда, са пътен възел „Белокопитово“ на магистрала „Хемус” край Шумен и на пътя Варна-София, след Търговище. Протестиращи ще затворят и Ришки проход край Карнобат.

Пътните фирми настояват държавата да им изплати средствата за извършена, но незаплатена все още дейност.

Вчера премиерът Кирил Петков съобщи, че правителството е готово да плати веднага над 600 млн. лева на пътните фирми. Решението обаче следва да получи санкцията и на парламента. Средствата ще бъдат платени под условие, че другата половина от парите ще бъде разплатена след гаранции и пълна проверка, че са налице реално и напълно извършени дейности.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com