COVID-19

Първата тъмночервена зона – Габрово, затягат мерките

От днес в област Габрово влизат в сила по-строги противоепидемични мерки, въведени заради повишената заболеваемост от COVID -19. От миналата седмица районът е в „тъмночервената“ зона с над 500 случая на 100 000 души население.

Здравните власти въведоха онлайн обучение на ротационен принцип. Тази седмица дистанционно ще учат децата от 5, 6, 9, 10 и 11 клас, а следващата седмица – 7, 8 и 12 клас. Учениците в начални училища остават в класните стаи. Детските градини ще останат отворени.

Преустановява се провеждането на присъствени занятия в образователните центрове, танцови и музикални школи, както и всички груповите занимания с деца.

До 17 октомври се забраняват  обществените мероприятия, спортните събития, групови туристически пътувания и частни събирания като сватби и кръщенета.

Кината и театрите ще работят при запълване на 30% от капацитета си. В заведенията и търговските обекти не може да допуска повече от 1 човек на 8 кв. м.

Няма да се допускат свиждания в лечебните заведения и центровете за социални услуги. Фитнесите и спортните зали ще са затворени.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com