pari

Пари за затворените бизнеси поне след 10 дни

Пари по мярката, която покрива 75% от осигурителния доход на работещите в затворените бизнеси ще има най-рано в средата на февруари. Това е така, защото едва от 1 февруари започва приемът на документи за компенсации на пуснатите в неплатен отпуск през януари.

Държавата ще ги обработва молбите две седмици

Подадените документите се разглеждат от комисия в срок до 10 работни дни след подаването им, а резултатите се обявяват до 2 работни дни след взимане на решението. Това означава, че първите плащания по новия дизайн на мярката ще стартират не по-рано от средата на февруари

Все още обработват молбите за декември

До края на януари бюрата по труда ще работят допълнително, за да бъдат изплатени всички компенсации за декември на работниците от затворените бизнеси. Забавянето в изплащането било не само заради големия брой заявки, но и заради многото пропуски или грешки в подадените от работодатели и работници документи, включително в данните за банковите им сметки.

До момента са получени заявки за компенсиране с по 24 лв. на ден на 40 920 служители, като на част от тях вече са платени 3 084 000 лева.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com