borisov_lekari
снимка: МС

Отварят моловете и фитнесите

При проведено заседание на НОЩ и МС е било потвърдено решението от 4 февруари да се възобнови присъственото обучение на учениците от 5 до 12 клас по строго определен ред. От началото на февруари врати отново ще могат да отворят залите за фитнес, спорт, танци и за културни мероприятия, както и магазините в големите търговски центрове.

Премиерът Борисов е разпоредил на здравния министър да се срещне с представителите на ресторантите, заведенията и нощните клубове и да обсъдят възможни варианти за тяхното функциониране. 

„Нека все пак си спомнят, че преди един месец имаше хора, които починаха в линейки, обикаляйки. Нямаше легла в болниците, имаше хора, които прекараха много тежко и се бореха за легла. Това беше преди един месец. За радост с нашите мерки ние това го спряхме в рамките на седмици“, заявил премиерът.

Според данните представени на заседанието заболеваемостта в страната е под 100 на 100 хил. души и поради това България е една от четирите страни намиращи се извън червената зона.

Председателят на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски е предупредил, че ситуацията в страната по отношение на вируса е добра, но у нас е изолиран новият щам от Великобтирания и „това е алармиращ факт, който трябва да заостри вниманието ни“.

Здравният министър е посочил, че се подготвя заповед, според която в България ще може да се влиза само с PCR тест. Като идеята е така да се противостои на новия вариант на вируса.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com