снимка: varna.news

Отлагат строежа на Морската палата във Варна

Прекратена е обществена поръчка за изграждане на Морска палата във Варна. Това показва справка в портала за обществени поръчки на едноименната агенция.

Причина за прекратяване на процедурата за възлагане на обществената поръчка са променените цени на строителните материали и дейности в страната, които се определят от значими фактори в световен мащаб, посочват от държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”.

Наблюдава се увеличение и на цените на механизацията, а така също и на тези на интерактивното технологично оборудване. Изготвените план-сметки по окрупнени показатели за обществената поръчка следва да бъдат актуализирани с оглед настоящото състояние на пазара, което налага промяна в документацията за обществената поръчка, се отбелязва в мотивите за спиране на процедурата за избор на изпълнител.

Според заданието, Морската палата ще бъде „интерактивен център”, който ще се използва за културни, образователни и научни събития, като заедно с това ще предлага и различни атракции. Морската палата ще разполага с интерактивен Музей на корабоплаването, библиотека,  научни кабинети,  офис помещения, магазин, кафетерия и детски кът.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com