мрежа
снимка: pixabay.com

Отказаха по-лека присъда на осъден доживот убиец

Излежаващ доживотен затвор четворен убиец поиска присъдата му да бъде намалена на 30 години. Варненският окръжен съд обаче му отказа и определи молбата му като недопустима.

Йордан Петров изтърпява присъда за извършен грабеж, придружен с убийство на трима германски граждани през юли 2000 г. във варненското с. Куманово. Осъден е и за опит за умишлено убийство на полицаи, като единият от тях е починал.

През януари 2001 г. Йордан Петров е задържан под стража, а на 5 октомври 2001 г. постъпва във Варненския затвора.

Според представено пред съда становище на затворническата администрация, молбата на Йордан не следва да бъде уважена, тъй като в периода от 25 август 2004 до 30 октомври 2014 г. той е търпял наказание доживотен затвор без право на замяна. С решение от 31 октомври 2017 г. Върховният касационен съд изменя присъдата му в доживотен затвор.

Според Наказателния кодекс, за да бъде заменен доживотен затвор с лишаване от свобода е необходимо задържаният да е изтърпял не по-малко от 20 години затвор. Реално този срок за Йордан Петров е започнал да тече от окончателната влязла в сила присъда доживотен затвор.

Йордан Петров има зад гърба си и опит за бягство от затвора, извършено през 2011 г. заедно с друг осъден доживот.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com