От петък Гърция вдига забраните

От петък системата с SMS-и за напускане на дома в Гърция приключва работа, полицейският час ще започва в 12,30 след полунощ, а рестрикциите за пътуване в страната отпадат.

Също от петък търговията се връща към обичайната си работа. В сила ще бъдат здравни протоколи, предвиждащи да има един купувач на 25 квадратни метра.

Ще се пътува и с т.нар. зелен сертификат до островите /с изключение на Лефкада и Евия/. Тези, които искат да пътуват, трябва да имат сертификат за ваксинация /14 дни след втората доза/, негативен резултат от PCR тест, извършен до 72 часа преди пътуването, негативен резултат от бърз тест или бърз домашен тест, извършен в близките 24 часа, или документ, удостоверяващ преболедуване на КОВИД-19. Всички местни и чуждестранни пътници на възраст над 5 години ще бъдат задължени да спазват тези условия.

Ресторантите в Гърция ще останат без музика през май. Детските градини отварят 17 май, летните кина ще отворят на 21 май, а културните пространства на открито – на 28 май. От юни ще бъде позволено провеждането на сватби и кръщенета на открито с максимум 100 човека.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com