измама съд
снимка: pixabay.com

Осъдиха русенка за измама във Варна

32-годишна жена, управител и собственик на еднолична фирма, бе осъдена за измама от Варненския районен съд, информират от институцията.

В периода от 24 януари до 8 февруари 2018 г., с цел да набави за себе си имотна облага, младата жена възбудила и поддържала заблуждение у петима души от София, Казанлък и Варна, че ще им продаде определен брой видеокарти.

Посредством публикувана обява в интернет сайт за безплатни обяви относно продажбата на нови видеокарти, потърпевшите се свързвали и разговаряли по телефона с подсъдимата, която успяла да ги убеди, че срещу авансово преведено по сметка на фирмата й капаро, ще им продаде и достави до адрес заявената стока в конкретно договорен срок.

Пострадалите превели поисканите от тях суми като капаро, но когато уговорените срокове изтекли без да получат доставка, подсъдимата започвала да изтъква различни причини за забавянето, след което изобщо преставала да отговаря на телефонните им обаждания.

Общо причинените имотни щети на пострадалите са за над 15 000 лева. Те са възстановени.

32-годишната жена е с чисто съдебно минало. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, с признание на вината, тя получи наказание от 6 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. Съдебният акт е окончателен.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com