катастрофа кола
снимка: varna.news, архив

Осъдиха пенсионер, убил съпругата си в катастрофа

68-годишен мъж бе признат за виновен и осъден за това, че като водач на автомобил нарушил правилата за движение и причинил пътно произшествие, в което загинала съпругата му.  

Тежкото пътно произшествие станало на 29 август 2016 г. на път в посока Аксаково – Албена, на 1200 метра преди Чатал чешма. При управление на лек автомобил „Тойота Ярис“  68-годишният Петър Й. изгубил контрола върху управлението и се блъснал странично в крайпътно дърво. По този начин причинил по непредпазливост смъртта на 66-годишната си съпруга, която пътувала с него. Наложило се екип на пожарната да извади пътничката, която в следствие на нанесените тежки травми, починала на път за болницата.

Пътят в района на инцидента бил видимо влажен, като съдебно-техническата експертиза показала, че автомобилът се е движел с 64,65 км/ч.

Семейството било планирало почивка в курортен комплекс „Албена“, стана ясно на съдебното заседание.

Петър Й. е роден в плевенското с. Крушовене, неосъждан, вдовец и пенсионер.

Съдебният състав на Варненския окръжен съд му наложи условно наказание от 2 години затвор, изпълнението на което се отлага с изпитателен срок от 4 години. Петър е лишен и от правото да управлява моторни превозни средства за срок от 2 години.

Той следва да плати и направените по делото разноски в размер на 2328,77 лв. в полза на държавата, по сметка на МВР – Варна, както и сума в размер на 1011,28 лв. в полза на държавата, по сметка на Окръжния съд.

Присъдата подлежи на обжалване или протест.

Прочетете също

Искрено от ГЕРБ: Няма да има Национална детска болница

Няма да има детска болница. Това са казали от ГЕРБ на бившия здравен министър проф. …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com