снимка: Апелативен съд Варна

Осъдиха надзиратели за пускане на варненски затворници

Условни наказания получиха трима надзиратели от Варненския затвор, нарушили служебните си задължения като позволили на двама лишени от свобода да излизат.

В периода 31 май-18 юли 2018 г. на двама лишени от свобода неколкократно било позволено да напускат затвора без необходимото разрешение от ръководен орган.

Варненският апелативен съд отмени присъдата на Варненския окръжен съд, в частта, признаваща вината на тримата за друго престъпление – че пуснали затворник да избяга. Вместо това апелативният съд ги осъди по първоначално повдигнатото обвинение – за нарушаване на служебни задължения.

Според втората инстанция, Николай Т. е виновен и по второ обвинение – че съставил документ с невярно съдържание. В сведение за броя на присъстващите лишени от свобода след вечерна проверка не била отразена липсата на затворника, пуснат навън.

Така за двете деяния бившият командир на отделение в затворническото общежитие от открит тип бе наказан с лишаване от свобода за 2 години, чието изпълнение се отлага с 5-годишен изпитателен срок. Потвърдено бе оправдаването му за държане на 23 патрона без разрешение.

Надзирателят Милен Д. бе наказан с лишаване от свобода за  година и 6 месеца, отложени с 4 години. Третият подсъдим Стоян П. получи едногодишна присъда с тригодишен изпитателен срок.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com