Осъдиха на 18 години затвор мъж, удушил и заровил половинката си

18 години затвор при строг режим е присъдата за мъж, убил жената, с която съжителствал. Варненският окръжен съд призна за виновен 36-годишния Стоян С., за убийството, извършено на 1 април 2019 г. в село Ново Оряхово. 

Стоян живеел от 13 години на семейни начала с убитата, като помежду им често избухвали скандали на ревностна основа. Такъв бил поводът за поредния такъв в нощта на 31 март срещу 1 април 2019г. в дома им в село Ново Оряхово. 

Сред поредица от нападки и обвинения във взаимни изневери, Стоян нанесъл няколко удара на жена си, след което я душил. Двойката имала 3 деца, най-малкото от които на 8 години, и по време на извършване на престъплението, децата спели в друга стая на къщата. 

След като извършил престъплението, Стоян заровил тялото на 44-годишната жена в двора на къщата, която обитавали и инсценирал изчезването й. На роднините на жената казал, че е избягала с друг мъж. Сигнал за изчезването й бил подаден на 2 април от нейния брат. По-късно близките се натъкнали на прясно изкопана дупка в двора, която им се сторила съмнителна. Открили тялото и вещи на убитата. 

Стоян бил намерен два дни след престъплението в гориста местност зад къщата с бутилка солна киселина, с която искал да се самоубие. 

Пред съда, както и на досъдебното производство, Стоян направи пълни самопризнания и изрази съжаление за извършеното престъпление. Осъденият  е роден в Харманли, без образование, не работи, реабилитиран.

Уважени бяха гражданските искове за претърпени неимуществени вреди в размер на 200 000 лева на трите деца на двойката, както и този на четвъртото дете на починалата в размер на 100 000 лева.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com