ООН на спешно заседание заради Израел

Съветът за сигурност на ООН свиква извънредно заседание след последните удари на Израел. От своя страна Жозеп Борел, нарече нападението „ужасяващо“. Атаката  засегна център за разселени в Рафа.

Тел Авив съобщи, че при атаката в неделя са ликвидирани двама висши представители на „Хамас“. Палестинците съобщават и за 45 цивилни жертви.

Редица западни държави осъдиха действията и отправиха критики към Тел Авив – че не спазва решението на Международния съд да спре действията си в Рафа.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху обяви, че атаката не е имала за цел да причини цивилни жертви. Случаят ще бъде разследван.

Премиерът на Израел каза, че в Рафа вече са евакуирани около един милион невоенни жители и въпреки, че „положихме максимални усилия да не навредим на цивилните, за съжаление, нещо се обърка трагично“.

Разследваме инцидента и ще стигнем до заключения, защото това е нашата политика. За нас всеки пострадал невоенен е трагедия. За „Хамас“ – това е стратегия. Това е цялата разлика, посочи премиерът на Израел.

Прочетете също

В МВР са получени 524 сигнала за изборни нарушения

От началото на кампанията до 16.00  часа днес в СДВР и ОДМВР са получени общо …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com