Окончателно: Депутатите остават със старите заплати

Заплатите на народните представители няма да бъдат намалени, реши окончателно парламентът. Народните представители отхвърлиха идеята на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ месечната заплата на народните представители да стане 1570 лв.

Идеята на Мая Манолова бе депутатите да вземат една средно-месечна заплата, приравнена с тази в обществения сектор, и да се лишат от парите за транспортни разходи, първа класа за самолетни билети и жп транспорт, както и сваляне от служебните автомобили:

Председателят на парламента Ива Митева се съгласи с тезата, че заплатите трябва да се формират по нов начин, но без популизъм:

„Аз дадох за пример и онзи ден, че заплати на главен секретар в НС, в МС и други институции са по-високи от министър-председател, председател на НС. Това също е недопустимо – служители да имат заплати по-високи от органа, който ти управлява. Вчера в комисията казах, че съм готова да си обявя фиша като председател на Народното събрание в 45-тия парламент, за да се види, че аз, като директор на дирекция, съм получавала по-високо възнаграждение, отколкото председател на парламента“, каза Митева.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com