МС щаб

Около 30 000 украинци остават у нас

От началото на конфликта в Украйна у нас са влезли 69 735 души, от тях са останали в България 33 516, като 1/3 са деца, каза вицепремиерът Калина Константинова.

Пристигащите у нас минават през приемателни пунктове. Там те получават статут. Така те могат да се ползват от права. На първо време държавата може да мобилизира около 40 000 легла в хотели, каза полк. Валери Рачев, който ръководи специалния щаб в МС.

От утре започва работа специална гореща линия, на което ще работят оператори, които говорят украински. Информация има и на специалния сайт: https://ukraine.gov.bg/bg/

Oчакванията на различни световни институции са бежанците от Украйна да са между два и половина до шест и половина милиона бежанци.

От 1 април започват плащанията към всички хотели, които настаняват бежанци. Тогава ще бъде преведени парите за всички, които ползват базите от началото на войната до края на март. В момента 1100 украинци са настанени в държавни и общински структури. В хотели са около 2500 човека. До момента има регистрирани около 10 000 нощувки. В тази цифра не влизат хората, които сами са си направили резервации.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com