снимка: pixabay.com

Обявен за издирване германец се оказа задържан за убийство във Варна

Варненският окръжен съд разгледа искане на Окръжна прокуратура в морския град за предаването 25-годишен германски гражданин на властите в родината си, където е разследван за кражба.

Максимилиан Ш. е обявен за международно издирване на 1 февруари тази година.  Обвинението спрямо него е, че на 10 декември 2020 г. заедно с още двама съучастници извършили кражба от магазин на тютюневи изделия в Дрезден на обща стойност 6 021 евро.

При получаване на заповедта за задържането му германският гражданин се е намирал в ареста, по повод на водено досъдебно производство, по което той е обвиняем за убийство, извършено на територията на Пето РПУ във Варна.

Става въпрос за убийството на 31-годишен германски турист, което бе извършено на 10 август миналата година в „Златни пясъци“. Сънародникът на жертвата бе обвинен за престъплението и задържан под стража.

Пред съдебния състав на Варненския окръжен съд Максимилиан Ш. изрази съгласие за доброволно предаване на искащата държава.

С оглед обезпечаване на присъствието на лицето в предстоящото производство по екстрадиция, съдът прецени, че спрямо него следва да бъде взета мярка за неотклонение задържане под стража.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com