наводнение

Общини взимат 5,67 млн. лв. за последиците от бедствия

На днешното правителствено заседание са били отпуснати 5,76 милиона лева на общини за преодоляване на последици от бедствия и за ремонт на улици, съобщава пресцентърът на кабинета.

„Както с бедствията и авариите, щом има проблем, веднага реагираме, за да няма риск, така и с пандемията майсторски предотвратяваме опасностите. Затова и България има най-добрите параметри“, казал премиерът Борисов.

Борисов отбелязал, че разбира затрудненията на ресторантьорския и хотелиерския бизнеси. „Разбираме ги и тях, затова и Министерството на труда и социалната политика, и Министерството на икономиката разработиха толкова мерки за подкрепа за близо 2 млрд. лева“, казал премиерът и добавил, че заедно с помощта за пенсионерите разходите нарастват на около 3 млрд. лв.

Правителството отпусна по бюджета на община Добрич 1,47 млн. лв. Средствата са за основен ремонт на ул. „Генерал-майор Стефан Попов“ и на още няколко натоварени и интензивно използвани участъци в града. 

Община Банско получава 1 339 951 лв. за укрепване дъното на река Глазне, минаваща през град Банско, южно от моста на ул. „Найден Геров“.

На Благоевград се отпускат 1 746 261 лв. за укрепване на активни срутища на откосите на Депо за твърди битови отпадъци в с. Бело поле. 

По бюджета на Сапарева баня са отпуснати 728 782 лв. за възстановяване и реконструкция на път, ще се изгради отводнителна система и пътни съоръжения на местния път, свързващ манастир „Покров на Пресвета Богородица“ със с. Ресилово.

В рамките на правителственото заседание бяха отпуснати 481 519 лв. на община Априлци, от които: 255 880 лв. за почистване на р. Острешка и р. Видима в границите на общината, 142 849 лв. – за укрепване на тротоарните конзоли на моста на р. Острешка на ул. „Топола“ и 82 790 лв. – за изграждане на подпорна стена.

Прочетете също

Поискаха ареста на премиера на Израел и лидерите на „Хамас“

Главният прокурор на Международния наказателен съд Карим Хан заяви днес, че иска да бъдат арестувани …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com