ваксина covid-19
снимка: pixabay.com

Обществен съвет убеждава да се ваксинираме

Дадохме ужасяващи жертви на тази пандемия, за последните 30 години средната продължителност на живота в България се увеличи с близо пет години, а за миналата година е намаляла с година и половина, призна служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров. А за да се справи с ниския темп на ваксинация, България вече има Обществения съвет за повишаване на обществената информираност за ползите от ваксините.

Кацаров смята, че е измамното спокойствието, на което се наслаждаваме последните месеци, бидейки в зелената зона на ЕС. Само 25 процента от населението е ваксинирано, като това не са хора с пълен ваксинационен цикъл.

Малкият брой на новозарезените, намаляващият брой хоспитализации, това е измамно спокойствие, ние не сме застраховани от нова вълна,  виждаме какво се случва в другите европейски страни, лятното време е най-подходящото време да положим едно такова общо национално усилие да излезем от тази ситуация, заяви Стойчо Кацаров.
Съветнивкът му проф. Мира Кожухарова е на мнение, че сега е време да вземем решението като общество, всички пследни изследвания показват, че хората получили две дози от ваксината, са предпазени от разпространяващия се нов вариант на вируса.
  
Към момента статистиката на Единния информационен портал за Ковид показва, че общо поставените дози ваксини са 1 773 581, а хората със завършен ваксинационен цикъл са 812 175.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com