restorant

Ресторантите може да отворят с половината маси

Ще се обсъжда предложението ресторантите, по примера на хотелите, да отворят при капацитет от 50% и да работят от 6 часа сутринта до 22 часа, ако епидемичната обстановка позволява това разхлабване на мерките. Тези идеи тепърва ще се коментират с Националния оперативен щаб. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по БНТ. 

Ресторантите отварят до средата на февруари, моловете – не

Друго предложение е ресторантите да работят с предварителна резервация, но не всички заведения имат такава възможност. Разбира се, ще останат всички изисквания за разстояние между масите и пълна дезинфекция. 

По отношение на зимния сезон министър Николова информира, че резервациите в момента са около 35-40%, като най-предпочитани са къщите за гости и малките места за настаняване. Разчитаме и на резервации в последния момент и уикенд пакетите, но предвиждаме около 65-70% спад, уточни тя.

Министър Николова коментира и предстоящия летен сезон. Тя каза, че подготовката за Лято 2021 е започнала още през септември миналата година, като към момента са заявени 4300 чартърни полета за Летище Варна и между 6400 и 6700 за Летище Бургас. Министърът спомена, че предстои да бъде открито и туристическо представителство във Варшава, тъй като полските туристи са изключително важни за нашата страна.

Прочетете също

Най-много работници са търсени за събиране на отпадъци и в стопанството

По данни на Агенция по заетостта към момента най-много са свободните работни места в сферата …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com