снимка: varna.news, архив

Новото улично осветление в „Младост“ намалява разходите до 80 на сто

Новото осветление в район „Младост“ намалява разходите за електроенергия до 80 на сто. Това обяви инж. Станчо Станев, главен експерт „Енергоснабдяване на общински обекти и улично осветление“ в дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна.

При изпълнението на проекта за модернизация и изграждане на интелигентна система за управление и мониторинг на системата за външно изкуствено осветление,  на територията на района са подменени 1100 натриеви лампи с нови LED осветители. Поставени са и нови поцинковани стълбове, изградена е и фотоволтаична централа върху покрива на ДГ „Изворче“, която се намира в „Младост“. Произведената енергия от централата постъпва към електромер, който захранва новото улично осветление.

В резултат – освен намалените разходи за електроенергия, е постигнато и редуциране на въглеродните емисии. В момента двата микрорайона вече имат много по-добър външен вид от една страна, а на базата на осветеността на всички паркоместа и улици е създадена по-комфортна  среда за гражданите, допълни зам.-кметът на Варна.Христо Иванов.

„Имаме разработен проект и на базата на него Община Варна ще продължи действията по въвеждане на мерки за енергийна ефективност на територията на общината. За целта подготвяме кандидатстване по Фонда за енергийна ефективност“, заяви Иванов.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com