рибарско пристанище "Аспарухово"
снимка: Иван Портних, Фейсбук

Новото рибарско пристанище във Варна вече е с Акт 16

Рибарското пристанище на Варна вече е с Акт 16. Предстои ремонт на довеждащия път от бул. “Първи май”, както и облагородяване на прилежащите площи. Това обяви във Фейсбук профила си кметът на Варна Иван Портних.

Новото рибарско пристанище се намира в местността Карантината в кв.“Аспарухово. След пълното му завършването му ще се създаде защитена акватория за безопасно акостиране на рибарски лодки и създаване на съвременни условия за риболовна дейност със сравнително малки плавателни съдове.

В рамките на пристанището се разполагат и зона за първа продажба, включително помещения за първоначална обработка и временно съхранение на рибата, ремонтна работилница, административна част, която ще е втория етаж от сградата на пристанището, заведение за хранене (трети етаж от сградата на рибарското пристанище), покрив-амфитеатър и др.

Капацитетът на пристанището е общо 116 плавателни съда, в това число 103 лодки, разпределени по категории в зависимост от размерите си, 8 места за кораби с дължина 18-24 м и 5 места за кораби над 24 м.

Прочетете също

Защо ГЕРБ избира компрометирани хора за водачи на листи?!

Борисов явно разчита на късата памет на своите избиратели, за да пробута късата си скамейка …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com