рибарско пристанище "Аспарухово"
снимка: Иван Портних, Фейсбук

Новото рибарско пристанище във Варна вече е с Акт 16

Рибарското пристанище на Варна вече е с Акт 16. Предстои ремонт на довеждащия път от бул. “Първи май”, както и облагородяване на прилежащите площи. Това обяви във Фейсбук профила си кметът на Варна Иван Портних.

Новото рибарско пристанище се намира в местността Карантината в кв.“Аспарухово. След пълното му завършването му ще се създаде защитена акватория за безопасно акостиране на рибарски лодки и създаване на съвременни условия за риболовна дейност със сравнително малки плавателни съдове.

В рамките на пристанището се разполагат и зона за първа продажба, включително помещения за първоначална обработка и временно съхранение на рибата, ремонтна работилница, административна част, която ще е втория етаж от сградата на пристанището, заведение за хранене (трети етаж от сградата на рибарското пристанище), покрив-амфитеатър и др.

Капацитетът на пристанището е общо 116 плавателни съда, в това число 103 лодки, разпределени по категории в зависимост от размерите си, 8 места за кораби с дължина 18-24 м и 5 места за кораби над 24 м.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com