Първа езикова гимназия
снимка: live.varna.bg

Новата зала на Първа езикова гимназия стана Сграда на годината

Новата зала за културни събития на Първа езикова гимназия във Варна спечели награда в националния конкурс „Сграда на годината 2020“, категория „Проекти, свързани с развитието на градовете – градска среда и култура“. Проектът е дело на Е-Арх Студио, а финансирането на стойност 1,3 млн. лв. е осигурено от Община Варна.

Мотивите за отличието са: поощряване на инвестицията на общините и държавата в културни и образователни проекти, както и постигнати отлични показатели за акустика на сградата със сравнително малък бюджет. Залата е с капацитет от 379 места, с осигурени условия за достъпна среда. Конструкцията на новата част е метална и е изградена върху съществуващо бетонно полуподземно тяло със складови помещения.

Новата зала може да се похвали със забележителна акустика, благодарение на специфичната форма на фасадите и тавана, дървената обшивка и предписанията на акустичните инженери, които са изцяло спазени. Изолацията е с голяма плътност, което осигурява висока степен на шумоизолация на залата и гарантира нормално протичане на учебните занятия по време на ползването.

Национален конкурс “Сграда на годината” се организира от ГРАДЪТ Медиа Груп, под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Той се осъществява  с подкрепата на  индустрията и браншовите организации в областта на инвестициите, проектирането и строителството в България . Учреден през 2002 година, конкурсът е най-популярното и престижно събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com