Нов протест на бизнеса във Варна

Представители на бизнеса излизат този следобед на национален протест срещу неадекватните, според тях,  мерки на здравните власти срещу COVID-19.

Протестът започва в 15.00 часа. Във Варна демонстрацията ще е пред сградата на Общината.

Протестът се организира от Конфедерация на българския туристически бизнес, Алианс на туристическа индустрия в България, Българска асоциация на заведенията, Сдружение на заведенията в България, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Българска асоциация здраве и фитнес, Българска асоциация на ритейл центровете, представители на детските центрове и др.

„Считаме, че сегашната система за прилагане на здравните сертификати е дискриминационна и освен, че не решава проблемите на здравната криза, задълбочава икономическата такава“, отбелязват организаторите.

От бизнеса настояват на първо място за издаване на „зелен сертификат“ да се признае тестът за антитела, както успешно се прилага в Австрия. Държавата да осигури безплатни тестове и процедурата по тяхното взимане. Вариант е да се направи организация за взимане на тестове и в аптеките. Изискванията за „зелен сертификат“ да важат за всички и  сертификатът да важи само когато страната се намира в тъмно червена и червена зона.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com