снимка: varna.news

Не носете повече храни и дрехи в бежанския център във Варна

Да не се даряват повече храни и дрехи в бежанския център в Двореца на културата и спорта, призова областният управител на Варна Благомир Коцев.

Той изказа благодарност на помагащите граждани и фирми, но вече било трудно даренията да се съхраняват. Той уточни, че има нужда само от храни в пакети, които да могат да се раздават на място, хигиенни материали, маски и вода. За настанените в хотелите има нужда и от апарати за измерване на кръвно налягане.

Потърсилите убежище във Варна бежанци са около 28 хиляди. Част от тях не са преминали през бежанския център и са със статут на туристи, посочи Коцев.

Договорено е с хотелите осигуряване на стаи за карантиниране на бежанци с положителна проба за коронавирус. Засега обаче няма такъв случай.

Във Варненска област около 25 на сто от населението може да бъде настанено в бомбоубежища. Повечето от скривалищата обаче в момента не могат да се ползват по предназначение. Областният управител заяви, че ще изпрати искане до Министерски съвет за анализ какво може да се направи, за да се приведат бомбоубежищата във Варна в състояние за използване.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com