General view of the meeting

НАТО се събира на спешна среща заради украйна

НАТО се събира на спешна среща заради конфликта в Украйна. Това съобщи генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг. По-рано той осъди „безразсъдната и непредизвикана атака“ от Русия в Донбас.

Преди броени часове държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен предупреди, че Русия ще нахлуе в Украйна преди да изтече тази нощ. Според разузнаването на САЩ военната операция ще бъде „мащабна“.

Съветът за сигурност на ООН също започна извънредно заседание в 4.00 ч. българско време тази нощ.

Тук сме тази нощ, защото вярваме, заедно с Украйна, че предстои пълномащабна инвазия на Русия в Украйна. Тази вечер виждаме руснаците да затварят въздушното пространство, да преместват войски в Донбас и да преместват силите си в бойни позиции. Това е опасно, каза посланикът на САЩ в ООН Линда Томас-Гринфийлд на спешната среща, още преди изявлението на Путин.

Съветът за сигурност на организацията обмисляше Проекторезолюция, която да осъди Москва заради действията й в Украйна. Приемането на документа обаче беше обречено на провал поради правото на вето на Русия.

Лидерите на Г-7 също трябва да се срещнат в четвъртък. Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън пък отделно разговаря с колегите си от Великобритания и Канада.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com