Над 70 на сто от варненци ползват интернет всеки ден

Над 72 % от лицата на възраст между 16 и 74 години във Варненска област използват интернет всеки ден или поне веднъж седмично на работа, вкъщи или на друго място, като мъжете са малко по-активни от жените, отчитат от Териториално статистическо бюро – Североизток.

По този показател област Варна е на шесто място в страната. Първа е столицата София (83.9%), следвана от областите Перник (75.9%) и Кюстендил (74.9%), при средна стойност за страната 69.2 %.

Значителни са различията при редовно използващите интернет в област Варна по образование – докато над 97 % от лицата с висше образование и 73 % от лицата със средно образование сърфират редовно в глобалната мрежа, то 42 на сто от хората с основно или по-ниско образование използват интернет всеки ден или поне веднъж седмично.

Резултатите от проведеното през 2020 г. изследването за използване на информационни и комуникационни технологии показват, че 77.5 % от домакинствата в област Варна имат достъп до интернет в домовете си, като е отбелязан ръст от 4 на сто спрямо предходната година. Областта е на 13-то място в страната, заедно с област Габрово, по този показател. Първа е столицата София с 90.8%, следвана от областите Сливен и Перник (с по 83.4%), при 78.9% средна стойност за страната.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com