Пламен Димитров

Над 600 млн. лв. за 11 хил. фирми е дала държавата

Държавата е подпомогнала 11 хил. предприятия с над 600 млн. лв. заради кризата с коронавируса за последните девет месеца, заяви шефът на КНСБ Пламен Димитров по бТВ.

По думите му мерките за справяне с кризата са помогнали са помогнали да бъдат спасени 250 хил. работни места, а безработицата се е увеличила само с 30 хил. души.

Според Димитров мерките срещу последствията от пандемията ще трябва да продължат до края на 2021 г.

Шефът на КНСБ добави, че мерките не са стигнали до бизнеса, работодателите, като основна причина за това били административните пречки.

Пред БНР председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев изрази надежда бизнесът през 2021 г. да продължи възстановяването, започнало през третото тримесечие на тази година и спряло през четвъртото. Според него туризмът, въздушният транспорт и търговията ще се възстановяват по-бавно от индустрията.

Велев стяма още, че освен затворените бизнеси, има тежко пострадали, които не са затворени със заповед, но до тях мерките за подкрепа не стигат, защото мярката 60 на 40 е неприложима, а подкрепа на фиксираните разходи няма.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com