Деница Сачева
Деница Сачева, снимка: Министерство на труда и социалната политика

Над 1,2 млрд. лв. са дадени за заетост и социално включване заради пандемията

Над 1,2 млрд. лв. за заетост и социално включване са насочени до момента ефективно към справяне с последиците от пандемията от Ковид-19 в България, заяви социалният министър Деница Сачева при откриване на заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, на което бяха обсъдени напредъка и изменението на програмата, съобщиха от социалното ведомство.

Средствата са осигурени поравно от държавния бюджет и от Европейския социален фонд. Подкрепата ще продължи и през 2021 г., като основният фокус ще бъде запазване на работни места и разкриването на нови, подготовка за дигиталния преход, както и социални услуги, адаптирани и подсигурени за ефективно предоставяне в условия на здравна криза.

 „На практика всички хора, ползващи социални услуги, както и социалните работници, ще имат възможност от следващата година да работят в по-сигурна среда с разгръщането на новата операция „Патронажна грижа +“ „, е посочила министър Сачева.

По думите й с инвестираните средства са запазени 250 000 работни места, като подкрепата към бизнеса по отношение на разходите за труд ще продължи.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com