МС – работно съвещание

Мярката 60/40 остава до септември

Антикризисната мярка „60/40“ ще бъде удължена, а на следващото заседание на МС ще бъдат предвидени за пенсионерите по 50 лева, заявил премиерът Бойко Борисов по време на работно съвещание с членове на правителството.

Продължават да работят и всички останали мерки в подкрепа на бизнеса по време на пандемията.

Всичките тези мерки са, за да поддържаме работните места, живота и стандарта на хората. Затова ни е важна ваксината, за радост вече всеки ден наблюдаваме трайна тенденцията броят на оздравелите да е близо два пъти повече от броя на заразените, каза Борисов.

Социалните министър отчела, че и през следващата година продължава да действат мерките „60/40“ и „80/20“, а мярката за затворени бизнеси „Запази ме“ ще бъде трансформирана от 1 януари в 75 на сто от осигурителния доход на работниците и те ще получават повече средства. Предвидени били 50 млн.лв.

С над 40 милиона лева ще бъдат подпомогнати малките и средните предприятия

През декември са сключени 95 договора, казал на свой ред министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Той е информирал, че по ваучерната схема за предоставяне на услуги за информационни и комуникационни технологии до момента са издадени 450 ваучера за близо 8 милиона лева.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов заявил, че в момента започва разплащането на лечебните заведения, които поддържат капацитет от 50 на сто и над 50 на сто от използваемостта на техните легла за пациенти с инфекциозни заболявания и с COVID-19.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com