училище

МС отпусна още над 2,4 млн. лв. за образованието в Благоевградско

Правителството отпусна допълнителни 2 412 525 лв. за 2021 г. за подобряване на материалната база в образователни институции в област Благоевград, стана известно на днешното заседание на МС.

„Продължаваме да инвестираме в образователната инфраструктура. Което сме обещали на кметовете, независимо от коя партия са, сме го направили, така че да има условия всички деца да учат в по-добри условия“, казал премиерът Борисов по време на заседанието.

За ремонт на покрива и отоплителната инсталация на сградата на основно училище „Свети Климент Охридски“ в Добринище, община Банско, Министерският съвет отпусна 190 000 лв. За дофинансиране на основен ремонт на сграда на детска градина „Еделвайс“ в с. Брезница, община Гоце Делчев са предоставени 500 хил. лв. от МС.

Кабинетът отпусна 550 000 лв. за проектиране, изграждане, оборудване и обзавеждане на нов физкултурен салон на обединено училище „Христо Ботев“ в селото. За образователна инфраструктура в община Гоце Делчев са дадени още 450 305 лв. за саниране на два учебни корпуса на сградата на обединено училище „Св. Климент Охридски“ в с. Дебрен.

Правителството отпуска и 722 220 лв. за изграждане, оборудване и обзавеждане на нов физкултурен салон на средно училище „Никола Йонков Вапцаров“ в Хаджидимово, се посочва още в съобщението.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com