наводнение

МС даде 15 млн. лв. за последиците от бедствията

На днешното си заседание правителството е решило да отпусне близо 15 млн. лв. за справяне с последиците от бедствията. По думите на премиера Бойко Борисов обаче опитът и практиката са показали, че трябва да се осигури превенция.

Премиерът е наредил на регионалното министерство да се въведе нова система, при която датчици, поставени на критични места, сигнализират за срутищни процеси в страната. На министерството е възложено още, да се въведе система, с която ще се намали рискът от инциденти, навреме ще се затварят пътища и в аванс ще се извършат дейности като обрушване и поставяне на надеждни мрежи.

В момента МРРБ изпълнява проект за монтаж на контролно-измервателни системи на 26 свлачища в цялата страна.

В рамките на правителственото заседание 5 общини получиха финансова помощ за справяне с последиците от бедствия: Благоевград, Гърмен, Ардино, Своге и Столична община.

В хода на заседанието на правителството днес по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за Агенция „Пътна инфраструктура“ са били отпуснати 1 500 000 лв. за отстраняване на щети по републиканската пътна мрежа в градовете Благоевград, Бургас, Велико Търново, Видин, Враца, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Перник, Смолян, Стара Загора и София.

По бюджета на Министерството на земеделието, храните и горите за Изпълнителна агенция „Борба с градушките“ са били осигурени 4 100 000 лв. за доставка на противоградови ракети за провеждане на активния сезон по противоградова защита през 2021 г.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com