пари

Безлихвен заем до 6900 лв. за засегнати от пандемията

Българската банка за развитие /ББР/ разшири обхвата на гаранционната си програма в подкрепа на физическите лица, съобщиха от ББР. Това се случва след решение на правителството да се увеличи лимитът на гарантираните от ББР безлихвени заеми за едно лице от 4500 лева на 6900 лева.

Удължава се и срокът за кандидатстване до 30 юни 2021 г. или до изчерпване на гаранционните лимити на търговските банки-партньори по Програмата.

Целта на мярката е да бъдат подпомогнати онези хора, които отново са в принудителен неплатен отпуск, и самоосигуряващите се с прекъсната дейност или спад в дохода в края на годината, поради втората вълна от Covid-19. Подкрепа ще могат да получат и граждани, които са били вече в неплатен отпуск, а след това са оставали без трудов договор и са били насочвани към бюрата по труда.

Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период. Заемите са освободени от такси, комисиони и неустойки.

Българската банка за развитие няма да разглежда исканията за кредит, а ще включва вече одобрените от търговските банки заеми в издадената портфейлна гаранция. Партньори по програмата са 12 търговски банки, които може да видите на интернет страницата на ББР.

Прочетете също

Григор Димитров ще играе срещу Хуберт Хуркач на четвъртфиналите на турнира от сериите „Мастърс“ в Париж

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе срещу поляка Хуберт Хуркач на четвъртфиналите на турнира …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com