Община Варна
снимка: varna.news

Местният парламент с извънредно заседание

Общинският съвет във Варна се събира за първи път тази година. Заседанието е с начален час 9:30 и отново ще се проведе онлайн.

В проекта за дневен ред са включени 4 точки. Една от темите ще е участието на Община Варна в програма за осигуряване на безплатен топъл обяд за 300 души в условията на пандемията от COVID-19. Разкриването на нова социална услуга „Асистентска подкрепа“, която ще помогне на близо 730 варненци, също фигурира в дневния ред.

Съветниците ще решат кой ще управлява новоизграденото рибарско пристанище „Карантината“ в „Аспарухово“. На гласуване ще бъде подложено и предложение за съфинансиране на проект за ново улично осветление в район „Младост“.

Последна точка е изменение и допълнение на решение на Общинския съвет от 16 декември 2020 г., с което граждани и бизнеси бяха освободени от плащане на такси, наеми и цени на услуги. Предвижда се периодът, в който ще важат облекченията, да бъде съобразен с определените в съответните заповеди на министъра на здравеопазването срокове.

Заседанието ще бъде излъчвано в реално време през YouTube канала на местния парламент.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com