Община Варна
снимка: varna.news

Местният парламент с извънредно заседание

Общинският съвет във Варна се събира за първи път тази година. Заседанието е с начален час 9:30 и отново ще се проведе онлайн.

В проекта за дневен ред са включени 4 точки. Една от темите ще е участието на Община Варна в програма за осигуряване на безплатен топъл обяд за 300 души в условията на пандемията от COVID-19. Разкриването на нова социална услуга „Асистентска подкрепа“, която ще помогне на близо 730 варненци, също фигурира в дневния ред.

Съветниците ще решат кой ще управлява новоизграденото рибарско пристанище „Карантината“ в „Аспарухово“. На гласуване ще бъде подложено и предложение за съфинансиране на проект за ново улично осветление в район „Младост“.

Последна точка е изменение и допълнение на решение на Общинския съвет от 16 декември 2020 г., с което граждани и бизнеси бяха освободени от плащане на такси, наеми и цени на услуги. Предвижда се периодът, в който ще важат облекченията, да бъде съобразен с определените в съответните заповеди на министъра на здравеопазването срокове.

Заседанието ще бъде излъчвано в реално време през YouTube канала на местния парламент.

Прочетете също

Ето как може да получим безлихвени кредити за млади семейства

Ето как може да получим безлихвени кредити за млади семейства, двойно по-голямо данъчно облекчение за …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com