трошка
снимка: pixabay.com

Махат таратайки от варненските квартали

На 23 коли, основно във варненските квартали „Владиславово” и „Възраждане”, вчера са поставени стикери с предписания за преместване от Общината.

Нарочени за преместване са и няколко трошки, паркирани в центъра. Половината от колите са без регистрационни табели.

780 излезли от употреба автомобили са премахнати от улиците на Варна през миналата година. 119 от тях са репатрирани принудително от „Общински паркинги и синя зона“, а останалите 661 броя са премахнати доброволно от собствениците след направени предписания, информират от общинското предприятие.

Съгласно Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Варна, собствениците на коли с поставен стикер трябва в срок от 14 дни да освободят заеманото място – общинска собственост, като го преместят в имот частна собственост. Преместването на возилото на друго място, общинска или държавна собственост, не спира изпълнението на предписанието.

При неспазване на посочения срок, колата се премества принудително с техническо средство тип “Паяк“ на паркинга за излезли от употреба коли в Южна промишлена зона. Сумата за възстановяване на разходите направени по преместването и за отговорно пазене, са за сметка на собственика на возилото.

Максималният престой на този паркинг е 3 месеца, след което колата се предава за разкомплектоване.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com